marți, 23 decembrie 2008

UN BREVET DE “INVENTIE”, UN ESCROC SI O "AFACERE"

1/ Cine este Ancu Dinca
Din Site-ul asa zis oficial al personajului (http://www.viatasienergie.ro/), aflam ca Ancu Dinca s-a nascut in anul 1951, in satul Lisa, judetul Teleorman. Nu aflam ce liceu a urmat, dar ca a absolvit facultatea de fizica la Pitesti, in 1975. Biografia ro-mantata, postata pe site, informeaza ca este un fizician vestit al Romaniei (desi nu apare pe nicaieri alt undeva, nici ca fizician nevestit !) la crearea acestei imagini ”punand umarul” revistele de stiinta, pseudostiinta si paranormal, “ Magazin” si “Formula AS” (si altele similare din tara) , posturile de televiziune OTV , Etno TV, Realitatea si chiar TVR1, sprijinitori ai inventatorilor de tot felul, precum poetul Adrian Paunescu, toate acestea coroborate cu narcisismul personajului, cu tupeul si lauda de sine, pe care le-a mostenit, probabil, genetic. Astfel aflam ca este colaboratorul a 60 de spitale(!) si a altor institutii medicale, ca este un mare inventator de dispozitive ”capabile” sa refaca forta vitala a oamenilor. Colaboratorii lui sunt (!) academicieni, medici, fizicieni si profesori universitari.
Cu dispozitivele ”inventate”de el a tratat (dupa ce i-a testat cu aparate inventate tot de catre el, aparate bazate pe principiul termografului si al biorezonantei, si care se folosesc in spitale) mii de pacienti, nu numai in Romania, dar si in Canada, SUA si Australia ! Romanul nostru mai ”vestit” peste hotare decat in tara, a fost invitat la simpozioane si expozitii de inventii, unde a obtinut medalii de aur si argint !
Toate ”inventiile” lui AD, “scoase” unele din altele, intocmai unui prestidigitator de circ, toate, asa cum o afirma, au la baza un singur ”brevet de inventie”: BI 119756B1/28.05.2003. Inainte de a ”ne baga nasul” prin acest ”brevet”, sa prezentam panoplia ”inventiilor”(desi BI mentionat se refera numai la primul ”produs”, celelalte produse, cu alte destinatii fata de primul, neavand “sprijin” in alte brevete):
1/ DIEE (initial, in BI, DPE)- dispozitiv de incarcare si echilibrare energetica a organismului uman. Este cea mai importanta realizare (asta, probabil, dupa banii pe care i-a obtinut din…vanzari, pe piata naivilor, prosti dar…multi !)
2/ DNRN 1-2: Dispozitiv de neutralizare a radiatiilor nocive produse de telefonul mobil(1), chiar si cand acesta este pe receptie (!?), sau produse de receptoarele TV, calculatoarele electronice tip PC si cuptoarele de microunde. Acest “minunat absorbant” de energie electromagnetica de microunde de banda larga (de la sute de MHz-TV, 1,8 GHz-celularul, la 3 GHz- cuptorul de microunde ! ) realizat de catre ”fizicianul” AD, ar merita un Premiu Nobel ! Si cand te gandesti ca are la baza tot…parul de pisica (acelasi BI) !
3/DNRN 3-4: Dispozitive de neutralizare a radiatiilor telurice din spatiile de locuit, si anume: 3- provenite din Pamant (atentie, tarani !) si 4- provenite din spatiile de lucru, precum hale, birouri (atentie muncitori si functionari !)
4/ DNRN 5: Dispozitiv de marire a perioadei de consevare a alimentelor in frigider si de imbunatatire a calitatii acestora (!)
5/ DEA: Dispozitiv de energizare a apei (!)
Referitor la aceste ultime 2 bazaconii, as cita o fraza din reclama TV referitoare la absorbantul de mirosuri OUST:” Oust este incredibil, nu stiu cum reuseste asta ?”
Daca ne gandim sa cumpara vreunul din aceste” minunate” produse, domnul AD ne propune urmatorul parcurs:
· Sa cumparam minunatele sale brosuri explicative (la preturi intre 30,44 lei si 59,97 lei, calculate foarte…corect !) ca sa ne lamurim cum e cu ”efectul Ancu Dinca”, efect si nume ce-au dobandit rezonanta in Lume, incepand cu Mileniul 3 !
· Sa facem o testare-consultatie cu aparatul ”PERESVET” care sa ne lamureasca asupra eficacitatii dispozitivului ce urmeaza sa-l cumparam, si in cate exemplare anume e necesar(!). Desigur consultatia nu e gratuita, dar fizicianul AD are “aplecari de stanga”, si preturile sunt: 120-150 lei, pentru fiecare solicitant, si 90-120 lei pentru fiecare pensionar, student sau elev.
Costurile dispozitivelor de vanzare per bucata (stocuri sunt din belsug !) sunt urmatoarele:
DIEE : 55 euro
DNRN-1 : 25 euro
DNRN-2 : 35 euro
DEA: 40 euro (149,93 lei)
DNRN 3-4-5 : 140 euro (412,30 lei)
DNRN-GSM-L : 250 euro (937,05 lei) produsul cel mai nou !
Domnul Dinca se fereste de concurenti, de falsificatori, si probusele sale sunt marcate cu holograme comandate la Londra. Acum se mai dau si …prospecte. Pentru oricare din dispozitive prospectul e aceeasi stereotipie, care reitereaza acelasi nebulos principiu SF de “functionare”, evident fara baze stiintifice, ba chiar naïve, dar cu propozitii si expresii bombastice din care un om simplu , neavizat, dar plin de sperante, nu intelege nimic. Compozitia diverselor dispozitive este, probabil, aceeasi, din moment ca se bazeaza pe un acelasi BI, diferenta dintre ele fiind numai de… dimensiuni (un fel de…hocus-pocus !)

2/ Despre “brevet”
Denumirea: Dispozitiv de neutralizare a radiatiilor nocive si de reincarcare si echilibrare energetica a organismelor vii.
B.I. 119756B1 / 28.05.2003
Inventator: Dinca Ancu (fizician)
Examinator OSIM: Andrei Ana (inginer)
Aspectul si compunearea dispozitivului autoconvertor pasiv (DAP):
Capsula paralelipipedica din material plastic alimentar (?), in care sunt inchise sub vid urmatoarele componente:
A/ imagine geometrica pe suport de hartie (holograma) B/ amestec din pulberea a 33 plante diverse, in cantitati egale (?!) din fiecare (astfel incat in total sa fie 0,35 g) astfel: 1/muschi de padure- 2/soc- 3/matasea bradului- 4/calina- 5/pastarnac- 6/fructe de macese- 7/cactus- 8/frunza sau coaja de stejar- 9/ciuperca de camp- 10/feriga- 11/izma- 12/flori si frunze de salcie- 13/licheni de stanca- 14/tuia- 15/salba moale- 16/dalie- 17/iedera- 18/coacaz- 19/fructe de par- 20/alior- 21/paducel- 22/sparanghel- 23/rostopasca- 24/gorun- 25/ghebe- 26/samanta de brad- 27/spanz- 28/tufa raioasa- 29/stejar pufos- 30/garnita- 31/rachita- 32/frunze si flori de plop- 33/pluta naturala.
C/ Pulbere de marmora din granule cu diametrul sub 1 mm: 2-5mg.
D/ Par de pisica: 1mg

3/ Observatii si intrebari
- Referitor la imaginile geometrice (A), acestea reprezinta diverse… stele, inclusiv pe cea a lui David. Aceste configuratii au un rol in absorbtia energiei malefice de catre DAP, sau sunt un simplu marcaj holografic de recunoastere a “produsului” ?
- De ce sunt amestecate pulberile a fix 33 de plante? Are vreo legatura acest numar, cu varsta avuta de Iisus Christos, cand, dupa ce a facut toate minunile sale pe Pamant, a patimit pentru oameni, a murit pentru ei rastignit pe cruce, a inviat si s-a inaltat la cer? In cat timp, si mai ales, cum s-a studiat si cum s-a stabilit aportul fiecarei plante in absorbtia energiei malefice? E de observat absenta unor plante care ar putea fi mult mai eficace, ca de exemplu: coada soricelului, traista ciobanului, laptele cucului, floare de colt (sau a reginei), “pasarica” tigancii, etc,etc.! Ce-i de facut? Sa fie inlocuite unele din plantele “brevetului”, sau, pentru un nou “brevet imbunatatit”, sa fie marit numarul de plante pana devine egal cu varsta in ani a “inventatorului”, eventual adunata cu cea a examinatorului! Nu ar putea fi DAP-ul mai eficace? Si, bineinteles, pretul de comercializare al DAP nu ar putea creste? Nu se specifica, in BI, daca pulberea de plante, se face din plante uscate la soare (ce fel de soare?), sau in cuptorul de la soba cu plita, cuptorul aragazului, sau (de ce nu?) intr-un cuptor cu microunde! S-ar putea replica: descrierea unui BI nu este, totusi, reteta tehnologica, nu este un “Know-How”. Stiu asta, dar ma intrebam, doar asa, pentru… credibilitatea inventiei! Tot in aceasta idée, nu se specifica modul de culegere din natura al plantelor, in zorii zilei sau la amiaza? Intr-un compartiment de tren de clasa I, o verisoara de-a doua, a fetei Mamei Omida, care se intorcea de la un congres international al vrajitoarelor, mi-a spus ca plantele trebuie culese musai la miezul noptii, pe luna plina, de catre fecioare-tiganci, in pielea goala. Desi, poate, cheltuielile de realizare a produsului cresc, asa se obtin cele mai bune rezultate ! Referitor la aspectul cantitativ, apreciez ca masa totala a prafului de plante, de numai 350 mg (adica 10,60606 mg din fiecare planta), este prea mica. Daca cei trei de 6 (cifra Diavolului) nu au nici o importanta, propun o marire pana la 10,67 mg de planta, adica un total de… 352,11 mg!
- In ce priveste “componenta-marmora”, apreciez ca, daca se vorbeste de pulbere, este netehnic (atat din partea inventatorului-fizician, cat si a examinatorului-inginer chimist) sa mai precizezi ca granulele trebuie sa aibe diametrul sub 1mm ! Altceva trebuia, insa, specificat la marmoa: ce fel de marmora este mai recomandata? Marmora romaneasca sau de Carara? Sa fie luata direct din cariera (de exemplu, de la Ruschita domnului Videanu, care a facut “cariera de cariera” cu… marmora!), sau de la demolari? Sau, poate, este mai indicata cea de la crucile sparte din cimitire? Dar, toate acestea s-ar putea sa fie “teribile si valoroase secrete” ale “inventiei” domnului “fizician” Ancu Dinca, neimpartasite nici chiar acolitilor sai!
- Desigur, nu se putea ca o componenta “importanta” cum este parul de pisica, sa nu necesite unele detalii suplimentare. Cum sa fie pisica de la care se recolteaza parul, vie, sau moarta (sub forma de… blana?) De culoare alba sau neagra? Sau orice fel de culoare! De unde sa se recolteze parul, de la coada, sau de pe burta? Parul sa fie crud, sau copt si pisat? Sa fie pisisca romaneasca, sau birmaneza?

4/ Unele concluzii preliminare
“Inventia” denumita DAP are toate caracteristicile unui talisman vrajitoresc, care nu poate avea, deci, o altfel de eficacitate decat aceea bazata pe un, eventual, efect placebo! Dar spre deosebire de alte talismane, fara “ifose stiintifice”, deci talismane “cinstite”, oferite de vrajitoare “cinstite” (care-ti spun cinstit, ce-ti vand) cu reclama de rigoare de prin ziare sau din studiourile TV de apartament, acesta (DAP) are la baza, totusi, un brevet OSIM, acordat pe baza unui referat, al unui inginer examinator ”competent”, are ,deci, pretentia desprinderii de talisman si de a exista “sub acoperirea” de dispozitiv tehnic, util in tratarea obiectiva a unor maladii, prin mijloace diferite, totusi, de cele ale medicinei alopate. Si autorul “inventiei”, sarlatanul fizician Ancu Dinca, traitor in Romania post decembrista, tara tuturor posibilitatilor, atat a asteptat, ba chiar a si “fortat” obtinerea girului tehnico-stiintific, obtinerea brevetului, si a si trecut la valorificarea lui, in scopul umplerii rapide a buzunarelor proprii. Degeaba se scuza OSIM-ul, ca el a acordat numai un BI, fara dreptul de “fabricare”, comercializare, reclama si proliferare a produsului-obiect al inventiei, mai ales ca nu era vorba de combaterea actiunii mustelor si a tantarilor asupra unor patrupede. Caci “domnul” Ancu Dinca, care nu e prost ci numai sarlatan, a realizat practic diverse “variante” de DAP-uri, care, nu-i asa, “avand fizica la baza functionarii lor ” sunt cu atat mai “valoroase”. Asfel s-au produs DAP-uri pentru persoane bolnav-incurabil (oameni disperati), carora DAP-ul, conform reclamei, le absoarbe “energia malefica” a organelor interne bolnave, favorizand vindecare (de ce, cum?), pentru radiotelefoanele mobile celulare (DAP-ul absorbind energia undei electromagnetice pe 1,8 GHz, dar, daca o absoarbe, cum mai este posibila legatura cu corespondentul?), pentru cuptoarele cu microunde (al carui generator magnetron lucreaza pe frecventa de 3 GHz) ca si cum gospodinele ar sta toate cele 2-4 minute in fata geamului cuptorului. La preturi “europene” de 55, 75 si 90 euro (nu roni!) bucata, “afacerea” Sarlatanului a mers din plin, a produs bani din piatra seaca, gasindu-si multi clienti din lumea celor disperati, cum am mai spus, a celor ignoranti si naivi. Avand girul neprecupetit al OSIM (care i-a “conferit” baza teoretico-ideologica), al presei scrise (Adrian Paunescu, Dana Fodor, Razvan Mateescu, etc) si audio-vizuale (Dan Diaconescu, Madalin Ionescu, etc), prestatia de “colaboratori” contra cost a unor amarasteni (distribuitori-vanzatori), sau chiar medici “sub-salariati” coruptibili, care pentru cativa euroi in plus s-au pretat, prostituandu-se bineinteles, in a face “pe sticla TV” reclama mincinoasa Escrocului si “inventiei”sale.
Am fost martorul stingerii din viata, in anul 2005, a singurului meu frate, Nicolae, bolnav in faza terminala de un cancer la pancreas. A sperat pana in clipa suprema (m-am lamurit odata in plus ca speranta moare ultima) ca cele 7 DAP-uri ce le avea puse pe corpul sau slabit ca al unui sfant, si pe care daduse 7x55=385 euro (fara bon, fara TVA, fara certificate de garantie, fara instructiuni scrise de folosire, ci numai verbale), il vor salva. Il priveam cu mila si compatimire frateasca, cum credea, in disperarea lui, in puterea acestui “panaceu” al sarlatanului Dinca (pentru amagirea ultimelor clipe ale muribunzilor, ar merita nemernicul chiar… streangul!). Conform “instructiunilor”, dupa mentinerea pe corp a celor 7 dispozitive si “incarcarea” lor cu energie malefica extrasa din corp, timp de 3 zile, urma un interval de timp de 6 ore pentru “descarcarea” lor, in frigider, la rece (dar, oare in frigider nu erau, cumva, branza, oua, peste, carnati, masline, etc). N-am fost in stare sa-i spun ca e naiv, sa-i narui ultima speranta si sa-i grabesc, eu, fratele lui, sfarsitul. Cred insa, ca in clipa suprema, cand a scapat de atrocele-i suferinte fizice, a realizat, totusi, zadarnicia demersului! Nu voi sti niciodata, daca, acolo, pe unde o fi el acuma, isi poate manifesta dezamagirea fata de sperantele puse in…AD!

5/ Analiza… continua
Din lectura BI 119756B1, publicat, rezulta urmatoarele date:
-Data depunerii cererii pentru BI:………28.05.2003
-Data publicarii cererii:…………………30.11.2004
-Data publicarii acordarii BI.::….………28.02.2005
Intre datele de 28.05.2003 si 30.11.2004 sunt exact 18 luni, cat prevede si metodologia OSIM. Intre momentul, insa, al publicarii cererii, 30.11.2004, si publicarea lui, 28.02.2005, timpul timpul regulamentar de 42 luni (!) a fost scurtat (prin ce minune?) la numai… 3 luni (???). cum a fost posibil? Au mai fost astfel de cazuri? A trebuit sa se implice “inventatorul”? Cum a facut-o? Ce “taxe de urgentare” a trebuit sa plateasca si cui?
In ce priveste cele 3 BI straine , chipurile similare, documente despre stadiul tehnicii, acestea au fost praf in ochii examinatorului, daca se are in vedere o ignoranta sau o naivitate a acestuia.
Dispozitivele sau metodele de protectie mentionate in acele 3 BI, nu sunt deloc similare cu gaselnita (“inventia”) lui AD, ci se refera punctual la protectia impotriva unui singur effect nociv, si anume: - electromagnetics vibrations
- telluric and cosmic waves
- X ray
Deci pe plan mondial nu exista un material absorbant (ca cel ”inventat” de catre “fizicianul” Ancu Dinca) al oricarui tip de radiatie, indiferent de natura fizica, si care ar putea fi nociva omului. Nici macar pentru radiatiile electromagnetice (carora li s-au nascocit nocivitati sporite in ultimul timp) nu s-a gasit un absorbant intr-o banda de frecvente asa de mare. Ori “inventia” “omului nostru de stiinta” (citat din presa scrisa) o face de la 1,8 la 3 GHz, dar este capabila sa absoarba si multiple si ipotetice energii, care mai de care mai “malefice” pentru om. Caci a descoperit, AD, energii malefice pe bancnote (cine nu stie ca banul e ochiul dracului), in diverse locuri prin Bucuresti, pe la usile unor camere ale Parlamentului Romaniei, si cam pe unde cauta el, gaseste, ca a realizat si un aparat de masura (apropos, este omologat, brevetat?). Contra unor taxe (platite, finalmente, tot de catre prostii, dar multii, contribuabili la Buget) pentru dispozitive DAP speciale, pentru instalarea lor, pentru service, etc domnul AD are ”grija” de sanatatea “alesilor” poporului roman, cu atat mai vartos cu cat acestia sunt mai ignoranti si mai naivi, si, mai ales, neincrezatori in sfestaniile facute acolo de soboarele de preoti ortodocsi!.

6/ Chestiuni finale
In publicatia psudostiintifica saptamanala, “Formula-AS”, acum cativa ani am citit un articol al uni domn, Florentin Popa, probabil unul din cam multii “aparatori” al inventatorilor “neintelesi” si ”persecutati”. Articolul era un punct de vedere in scandalul iscat in jurul medicamentului anti-cancer, “NICOLIT”, brevetat la OSIM, si in el, domnul Popa afirma ritos (cuvinte tiparite cu litere bold): “Organele in drept au acordat brevetul de inventie nr. 116524 pentru produsul NICOLIT, ceea ce exclude orice referire la o pretinsa sarlatanie”. Ba nu, esti naiv domnule, nu o exclude deloc, ci o poate chiar incuraja, prin girul acordat!
Este adevarat ca OSIM, prin eliberarea unui BI, nu da si “unda verde” pentru aplicarea BI in practica, pentru fabricarea si proliferarea produselor, conform inventiei, mai ales daca acestea sunt din domeniul sanatatii oamenilor. Dar, in acelasi timp, OSIM-ul nu poate sa inchida ochii, si sa elibereze BI pentru orice “bazaconie” imaginata, numai pentru simplul motiv ca inventatorul (banuit ca atare) si-a achitat taxele legale !E Daca, bunaoara, vrajitoarele care apar prin ziare, si-ar plati taxele la OSIM, ar primi si ele brevete de inventie pentru talismanele lor? Noroc ca, in ignoranta lor, n-au stiut ce sa faca, precum domnul AD! Prin examinatori competenti si exigenti (daca OSIM nu-i are, pentru unele specialitati ar putea recurge la colaboratori in exterior), trebuie manifestata o egala rigurozitate tehnico-stiintifica, pentru toate inventiile. Nu este normal ca un sarlatan sa profite de un gir nemeritat, si sa conceapa o escrocherie, avand ca punct de plecare un BI acordat cu o usurinta condamnabila.
“Reputatul specialist”,”inventator”,”om de stiinta-cercetator” descoperitor al “Efectului Ancu Dinca” (care o fi ala?), iata cu cate epitete poate fi gratulat un escroc, de catre presa scrisa si audio-vizuala din Romania! Pentru a indrepta situatia, si a “drege putin si busuiocul”, o masura care s-ar impune este anularea (retragerea) BI acordat, cu asumare unei “mea culpa” de catre OSIM, care s-a pripit la acordarea brevetului. In orice caz, escrocheria bine organizata si banoasa pentru individ ( are filiale unde-si vinde “leacul minune” in 30 de orase din tara), trebuie stopata pentru ca individual isi bate joc de sperantele muribunzilor, isi bate joc de stiinta, de medicina si fizica, in care zice ca e…specialist . O ancheta ar trebui sa vada ce este si cu “fundatia” sa, daca aceasta nu e cumva un paravan al afacerilor sale ilicite, a evaziunii fiscale importante (dupa parerea mea) rezultate din comercializarea DAP-urilor, fara bon, fara TVA, fara autorizatie, etc. Trebuie stopat si pentru faptul, ca, in multele lui peregrinari peste hotare, urmareste ridicarea rangului escrocheriei, de la nationala la internationala, si face Romania de ras!
Evident, trebuie sa i se verifice si averea ”agonisita” prin mijloace ilicite !
Bucuresti,2006 ,2008 Dr.ing. Andrei Ciontu

18 comentarii:

Anonim spunea...

Ar trebui verificata " inventia " profesorului Ancu Dincu , de catre un grup de specialisti, iar afacerea de cadrele in drept.Asa sunt vorbe goale iar afacerea merge inainte.

Anonim spunea...

Din pacate, aveti perfecta dreptate... Cunosc si eu oameni, intelectuali, care au dat o gramada de bani pe mizeriile lui Dinca. Interesant este faptul ca i-a prostit asa de tare incit pur si simplu "si-au pierdut uzul ratiunii". Nu mai conteaza anii de facultate pe care i-au facut, adevarurile pe care le-au dobindit acolo... Daca le zici ca AD este un escroc, sar pe tine si te iau cu teoria conspiratiei, cu fortele obscure care se opun progresului, etc. Din pacate, PROSTIA, DUCE DE RIPA ROMANIA!

Mircea C. spunea...

E incredibil cum in Romania anilor 2000 mai poate sa faca bani din piatra seaca (practic din inepuizabila prostie umana) un individ ca acest Ancu Dinca. Si este numai varful aisbergului. Cate terapii "miraculoase" promoveaza revistele clasice de pseudostiinta ca Formula AS, emisiunea Taifasuri si atatea canale mass-media.

Ar fi mai mult decat necesara o reeditare sau continuare a cartii scrise in '93 de fizicianul Gheorghe Stratan - Tara Bazaconiilor. Pentru ca de atunci bazaconiile din tarisoara noastra s-au inmultit aproape exponential. Am avea nevoie de un James Randi, un Martin Gardner sau Michael Shermer sa expuna toate sarlataniile care-i imbogatesc pe excroci. Cat despre cei pagubiti, din pacate pretul care trebuie platit pentru prostie este prea mare, cateodata chiar viata !

Unknown spunea...

L-am vazut si eu la etno tv parca pe acest escroc ordinar.Am auzit ca a cumparat de la el o doamna dispozitivele magice si a.... murit.
Legea e de vina ,dar si oamenii ca nu se informeaza.Lipsa de informatie a oamenilor genereaza imbogatirea peste noapte a unor asemenea escroci.
Mai este un escroc de talie mondiala
Stelian Fulga parca,poate aveti ceva date despre el.

Anonim spunea...

Acum a mai aparut un escroc (poate mai mare decat AD) profesorul Lung Teofil, un securist care a ajuns seful clinicii de chirurgie buco-maxilo-faciale din cluj, care promoveaza dispozitivele "fizicianului" (pentru o cota parte evident), obligandu-si pacientii bolnavi de cancer sa le cumpere si promitandu-le astfel vindecarea. Daca medicii, profesori universitari, au ajuns atat de jos, incotro ne indreptam?

Paula B spunea...

Va impartasesc o experienta personala si judecati cum doriti .La moartea mamei ,fac o Zona Zoster pe traiectul unui nerv intercostal .Tratez boala clasic si trece dupa ce isi face damblaua dar ramin cu o sesibilitate deosebita pe tot spatele .Chiar si vara, cind afara erau 30*,la cea mai mica adiere, eu ma pricopseam cu cite o nevralgie intercostala .La inceput, la intervale mai rare ,apoi din ce in ce mai dese ,,am ajuns dupa citiva ani (cinci) sa am f. putine zile cind puteam sa respir fara durere .Am facut toate tratamentele posibile recomandate de cei mai buni dintre medici(am o practica de 20 ani ca asistenta medicala in ATI,urgente,chirurgie ,deci va dati seama ca am incercat tot ce se putea )Asa am trait pina acum cinci ani cind dupa sarbatorile de iarna m-am trezit intr-o dimineata cu nu mai putin de trei nevralgii dureroase pe spate .Deja ma gindeam la ce era mai grav si cum in medicina clasica epuizasem variantele de tratament ,am inceput sa ma documentez in medicina alternativa .Din tot ce am citit , parca homeopatia mi-a inspirat mai multa incredere si am cautat un specialit in acest domeniu dar care sa aibe si studii medicale . Gasesc o doamna doctor internist pasionata de homeopatie si cu o multime studii in domeniu . Incercam, si nu reusim sa vindecam homeopatic decit doua afectiuni mai vechi si mai putin grave, dar care n-au raspuns la tratamentele de pina atunci .Nevralgiile mele intercostale nu s-au vindecat cu tratamentele homeopatice ! .In disperarea aceea, vad o emisiune in care apare un fizician ce vorbeste despre niste dispozitive .Ma consult cu d-na doctor homeopat care ,spre uimirea mea auzise despre aceste dispozitive , ma incurajeaza sa incerc .Ne documentam si cumpar trei dispozitive pe care incep sa le port lipite de coloana . Si puteti sa ginditi ca a fost doar efect Placebo , dar dupa 5-6 saptamini am inceput sa fac mai rar nevralgii ,iar dupa sase luni au incetat . Am purtat un an acele dispozitive ,timp la care am spus ca este suficient deoarece renuntasem sa mai port veste groase care-mi protejau spatele si nu mai facusem nicio nevralgie de ceva vreme .Am crezut ca este suficient timp un an de zile dar s-a dovedit ca nu : dupa citeva luni au aparut din nou durerile .Le-am pus din nou pe mine si de atunci le port constant in perioadele reci ale anului .De cel putin trei ani n-am mai facut nicio nevralgie si ma simp OK. Si inca ceva :incet ,incet am uitat la propriu (de doi ani si ceva ) sa-mi iau tratamentul zilnic pentru cardiopatia mea ischemica veche de aproape 30 ani Nu mai am acea jena precordiala si nici crize dureroase nu fac . Acum am 61 de ani si ma simt bine .Daca cineva spune ca este Placebo ,atunci eu spun pe propria mea experienta ca este un *placebo * bun care pe mine m-a scos din disperare.Cei care nu au nicio durere sa fie sanatosi dar cei care sunt disperati ,incercati orice leac pt. ca exista ceva mai mult decit putem cunoaste cu propriile simturi si nu se stie cind o sa dati peste acel Placebo, cum il numesc scepticii, care o sa va vindece .

Some Guy spunea...

Am luat si eu un dispozitiv Ancu dinca (DEA) pentru organism mai mult la insistentele lui maica-mea care era impresionata de ele dupa vizionarea la TV si discutia cu niste doctorite in contact cu vestitul fizician. Am fost si la o doctorita care mi-a recomandat sa le pun pe plexul solar. El aveam probleme la stomac pe vremea aceea, cu operatie, si inclusiv la pancreas. Aveam dureri la pancreas cand mancam anumite mancaruri mai grele. Asta era prin 2008. Ce am observat la cateva luni dupa ce l-am plasat pe plexul solar a fost ca nu mai aveam asa de des dureri la pancreas, practic au disparut complet. Si am mai observat ca am un fel de aritmii ciudate la inima. Era interesant ca nu mai avusesem inainte aritmiile si nu am facut legatura nici cu dispozitivul. Apoi am renuntat cateva luni la el. Am zis ca e ineficient si ca nu ma ajuta la nimic. Apoi, la un moment dat, dupa 1 luna, iarasi am inceput sa am probleme cu pancreasul. Nu l-am pus inca pana cand am zis: hai sa mai incerc totusi dispozitivul. L-am pus, tot pe plex si iarasi un timp nu am mai avut probleme si dureri la pancras. S-a intamplat sa fac si analize de sange in perioada aceea si au iesit mai bine ca niciodata. A fost prima mea confirmare ca aparatul face ceva. Apoi dupa inca un an am vazut ca incep sa am probleme cu tensiunea arteriala si tot mai frecvent aveam acele aritmii ciudate ale inimii, eu care niciodata nu aveam probleme cu tensiunea. M-am speriat si iarasi l-am luat jos, convins ca imi face mai mult rau decat bine. Culmea, iarasi dupa 1 luna am avut din nou dureri la pancreas, aritmiile disparusera complet dupa ce l-am inlaturat de la plexul solar. Am zis ca nu il mai pun la plex pentru ca imi da acele aritmii. Si aveam si eu niste nevralgii langa ficat care erau destul de suparatoare si incomode + ca ma simteam foarte obosit din cauza ficatului. Si am zis: hai sa il pun pe ficat. Dupa 1-2 zile nevralgiile acelea au disparul. Culmea. Dupa inca 1 saptamana am remarcat ca nu mai obosesc asa de repede si am mai multa energie. Aritmiile la inima nu le mai am de cand il port la ficat. Probabil la plexul solar era prea aproape la mine de inima si ii dadea energie suplimentara. Deci il port la ficat si pot sa zic ca nu mai am nevralgii. Cand am fost intr-o vacanta acuma 8 luni am zis sa nu il port dupa mine si l-am lasat acasa. dupa 1 saptamana nevralgiile si-au facut usor usor aparitia din nou. Il repun, iarasi dispar. Deci eu am vreo 4-5 confirmari ca aparatul functioneaza si face ceva. Nu stiu ce face, cred ca regleaza ceva energii. Eu sunt genul de persoana care nu crede in bullshit-uri si am nevoie de multe multe verificari pana cred. NU INTELEG CUM NAIBA aparatele astea functioneaza dar pot sa va spun cert ca ceva fac. Poate nu foarte spectaculos. Nu cred ca rezolva probleme foarte grave. Nu au cum. Dar pot sa regleze anumite functii ale organismului. Si am inceput sa studiez putin si ce zice Dinca. Si are dreptate cumva : TOT ORGANISMUL UMAN ESTE INFORMATIE SI ENERGIE. Si daca stii cum sa mentii in echilibru acestea, vei avea un organism sanatos. TOTUL E ENERGIE. Deci din martie 2008 pana acum in martie 2011 eu il cam folosesc si pot sa spun ca ma ajuta. Va doresc la toti sanatate si puteti sa stiti ca eu sunt un om deosebit de sceptic si cand le-am cumparat aveam bani in + si le-am luat mai mult din curiozitate. DAR, FUNCTIONEAZA !!!

Anonim spunea...

D-le dr.ing.Andrei Ciontu ,parca prea multa inversunare si intoleranta manifestati ca sa fie considerata o simpla opinie !Imi inchipui ca d-voastra, ca fiecare dintre noi,trebuie sa aveti o suferinta acolo cit de mica si atunci va sfatuiesc sa folositi un astfel de dispozitiv macar sa puteti combate prin propria experienta !Pentru unii ce nu vad nu exista dar , un specialist ca d-voasta ,ar putea dupa o astfel de experienta sa ne explice si ce nu vedem .Nu credeti ca ar fi interesant sa experimentati intii si apoi sa dati friu liber inversunarii !!

CristianPsi spunea...

desi e vechi postul, un lucru-i cert pentru mine, aceste dispozitive functioneaza dar pt asta tre sa cunosti foarte bine meridianele energetice ale corpului. as putea spune cu ghilimelele de rigoare ca i un soi de acupunctura la domiciliu. dar trebuie cunoscut inainte planul energetic al corpului omenesc. zi buna

Anonim spunea...

O concluzie e clara : dispozitivele ancu dinca , nu au avizul ministerului sanatatii, plantele au valabilitate maxim 2 ani daca ar fi incorporate ca si pulberi , parul de pisica : o etermitate :)
Se prabuseste sub propria invidie personajul.Rautatea i se va intoarce .Ce da aceea va primi .E clar ca e ceva neclar cu treaba lui, daca la analize , rezulta par de pisica si pluta .Da :)) face pluta , inca sunt fraieri pe rau :_i)

ozana spunea...

Buna ziua domnule profesor.Am ajuns intimplator pe blogul dvs.Caut cu disperare un raspuns sincer intrebarilor mele si sper sa-l gasesc aici.Deoarece la 200 m distanta de casa mea urmeaza a se infiinta un parc de eoline pe linga alte 5 cariere de piatra din zona.Din informatiile pe care le detin si le procesez ca... umanista am inteles ca undele ELF si LF sint deosebit de nocive.Disperarea ma determina sa recurg la orice solutie de contracarare a acestor efecte.Spuneti-mi va rog daca dispozitivul Torser ajuta la ceva impotriva ,,efectului de turbina eoliana''care produce forme galopante de cancer,infarct,etc...Cunoasteti mai bine dcit mine aceste efecte nefaste asupra biosului.Daca nu,poate imi puteti recomanda o alta solutie ,un alt tip de dispozitiv.Va nultumesc.

Unknown spunea...

Sper sa nu ajungeti cu probleme de sanatate si sa va faca bine doar dispozitivele Prof. Ancu Dinca atunci sa va vad ce o sa spuneti .

Anonim spunea...

salut ce sa zic .se pare ca am luat la cunostinta de aceste dispozitive sa le zic de la un pescar amator pe malu dunari .avuse mari probleme cu ficatu era pe duca baiatu virsta 65 de ani si a folosit plasturi de la ancu dincu .acum el s-a simtit mai bine dupa doua saptamini si a facut analize uinire erau bune limite normale mirare la doctoru curant acum el nu stia daca e placebo sau nu. oricum fuma mai putin ca inainte rarise tigarile si bautura zero alcool .se mira de fenomen caci el e o persoana foarte lasama sa te las oricum a facut eforturi mari cu machala la bar da cu tigarea a cam fost pe aproape acu lupta cu tigarile sper sa reuseasca.deci in concluzie nu stie daca este in capu lui vindecarea cu toate ca analizele arata normal si el se simte foarte bine.timpu o sa decida cu toate cred eu. va multumesc ca ati citit aceste rinduri

Gogu spunea...

Ati atins partial unele efecte si procese aflate la granita dintre discipline. Dispozitivele AD pot ajuta sau nu si in functie de utilizatori, daca acestia intra in rezonanta subtila (informationala) sau nu. Cine respinge actiunea lor nu face decat sa refuze procesul de rezonanta informationala si nu numai informationala. E adevarat ca era necesara imbunatatirea produselor si dupa alte principii, dar asta e treaba posesorului BI. Efectul Placebo nu actioneaza la toti, trebuie sa existe o predispozitie genetica pentru acest proces. Organismul (relatia corp-spirit) poate sa isi propuna declansarea unor circuite energetice sau energo-informationale, dar daca, in timp, se constata (la nivelul "subconstientului") ca totul s-a bazat pe ceva fals, se va reveni la stadiul anterior; daca se va baza pe ceva existent si, in plus, se va participa activ la schimbarea necesara, se poate obtine ceva de durata. Aparatura si masuratorile efectuate nu au putut fi contrazise de Saloanele internationale. Problema e ca exista unele lacune, dar directia e buna, pentru 2000-2015. Un alt adevar e ca posesorul BI nu stie in totalitate ce se intampla, a fost atras si de partea materiala si de imagine, care ar fi trebuit sa se afle pe un plan inferior. Nu va pot spune mai multe, alte aspecte sunt de domeniul unor procese mai mult vizate de servicii... Nu cunoasteti toate masuratorile, de aceea va inteleg nedumerirea si revolta, insa va pot spune ca aceste procese si altele de care ar fi avut nevoie inventia vor deschide un front de cercetare in urmatoarele sute de ani. Daca mai e cazul...

un curios citit spunea...

pentru Some Guy
Este posibil ca aritmiile care va apar cu dispozitivul pe plexul solar, sa fie din cauza eliminarilor crescute de pesticide, stimulate de dispozitiv. Cand plasati dispozitivul pe ficat, ajutati mult procesul de glicuronoconjugare respectiv detoxifierea si palpitatiile dispar. In cazuri ca si al dvs, se indica preparatul homeopat cuprum aceticum, care antagonizeaza in mare parte actiunea unor insecticide, (vezi verde de Paris). Sper ca este util pt dvs comentariul meu. O zi buna

Ana spunea...

am auzit ca f multi oameni si-au imbunatatit sanatatea cu asta, dar nu este pentru toti... bunica mea era foarte bolnava de inima si tratamentul acesta presupune deshidratare pt a scoate toxinele... cel putin la ea asa a fost.. a deshidratat-o si organismul ei nu a suportat... plus ca nu a avut voie sa ia medicamentele de inima in acele 2 zile.... a murit. Nu stiu daca a fost sau nu o coincidenta, dar parerea mea e ca deshidratatrea aceea i-a facut f rau. Avea scaun de 7-8 ori pe zi si se simtea din ce in ce mai rau, iar boala ei de inima era in stadiu f avansat si nu a rezistat. Poate pentru cei cu boala in stadiu mai putin avansat e benefic. Eu personal as recomanda vizita la medic, nu tratemtne naturiste tibetane dupa ce am vazut ca nu sunt mereu benefice.

Citeste mai mult: adev.ro/mkhj8f

Unknown spunea...

Domnule, nu e vorba decat de cumulul de frecvente ale acelor plante care au un efect benefic.
Sigur, fiecare persoana are propria sa situatie si conditie biochimica, energetica, propriul nivel de toxicitate, probleme si afectiuni, fiecare reactioneaza altfel. Dar Domnule Ardei Tonic, toata expunerea dv in care tratati cu cel mai mare dispret si ignoranta subiectul arata ca sunteti si Prost si Necunoscator! Totul este informatie, frecventa si energie, traim intr un univers magnetic, de altfel totul este APA, in diferite forme. Aceste dispozitive functioneaza! E stiinta. Ia si studiaza inainte sa improsti cu rahat in oameni care chiar fac ceva.

Anonim spunea...

MD
Deși comentariul e foarte întârziat și e posibil să nu mai fie citit de nimeni, îl fac, totuși. Sunt impresionat de ton(us)îl scandalizat și agresiv al domnului dr. ing. Andrei Ciontu. Dumnealui tună și fulgeră împotriva a ceva ce ... nu înțelege ! Nu pretind nici eu că înțeleg ! E bine să precizez că nu sunt un pledant al lui A.D. sau al dispozitivelor sale. N-am folosit așa ceva (nici nu-mi doresc să folosesc !)
, nu cunosc pe nimeni care să fi folosit, să se fi vindecat sau ameliorat sau să fi murit în urma folosirii unui astfel de dispozitiv. Domnule dr.ing., ce e rău în chestia asta e că d-voastră nu înțelegeți un lucru: dacă d-voastră (sau eu !) nu înțelegem un fenomen, eveniment, etc, nu înseamnă că e neștiințific ! Sau că nu există ! Dacă eu nu o să văd niciodată San Francisco
- sau multe alte orașe - nu înseamnă că ele nu există ! Nu știu câtă literarură medicală ați citit dar, dacă citeați, ați fi observat că pentru o foarte mare categorie de medicamente - din farmacii, spitale, recomandate continuu de medici, nu se cunoaște modul intim în care acționează în organism. Se știe efectul pozitiv, se constată, statistic, că conduce spre vindecare sau ameliorare dar, repet, nu se cunoaște unde și cum, în organism, își produce efectul. Sau, cel mult, sunt presupuneri. Condoleanțe profunde pentru fratele d-voastră - chiar și la atâta vreme. Niciodată, însă, A.D. nu a pretins că vindecă sau ameliorează toate bolile existente. Dimpotrivă, a atras atenția că trebuie continuate procedurile din momentul respectiv. Nu e nimic condamnabil că oferă o rază de speranță cuiva, care, oricum, nu mai are alte speranțe, din "sursele" oficiale. Și efectul "placebo" dacă s-ar produce și tot ar fi ceva !
In mod sigur, vor mai fi oameni care vor muri folosind aceste dispozitive și legându-și ultima speranță de ele. La fel de sigur însă, este și faptul că alții se vor vindeca sau își vor ameliora suferințele, cum se pare că se întâmplă. N-a pretins nimeni că suntem în fața unui panaceu universal, "opus finis". Greu de înțeles înverșunarea care v-a mânat în această "luptă".
Oricum ea nu e nici "inginerească", nici "doctoricească". Cu atât mai puțin, științifică...A folosi cuvinte-dejecții la adresa cuiva ("șarlatan", "impostor", etc.) fără justificare (sau, cu una străvezie) asta, da, e condamnabil.
Să cred câ sunteți un dr.inginer făcut pe la Ștefan Gheorghiu, sau vreun vreun (fost) secretar de partid ar fi prea simpu. Și, poate, nedrept.
Mai sper că e una din erorile pe care, fiecare dintre noile mai facem, în viață.