marți, 9 decembrie 2008

SCRISOARE CATRE ZIARUL....ZIARUL

Domnule Dan Marinescu
Ca mai mare ce sunteti peste toata echipa redactionala, va aduc la cunostinta ca, din acest moment, în redactia dumneavoastra, aveti…o problema.
Ea este generata prin publicarea în nr. 365 din 11..02.2005 al tabloidului ce-l conduceti, “Ziarul”, la pagina 13 ( sper ca nu sunteti superstitios ), intitulata a “ misoginului “ (! ? ), a unui asa zis banc, ce s-a vrut hazliu, despre…ingineri. Este, desigur, o crasa tâmpenie si o prostie a unui tânar condeier din redactie, care nu prea gândeste înainte de a da drumul pixului sa zburde pe hârtie.
Conform acestei “ capodopere “ a genului scurt, lipsita de har si chiar putin… analfabeta, Dumnezeu n-a mai pus, în capetele unor oameni, nici un pic de creier ( pentru ca, se terminase !), dar le-a dat, acestora, în schimb, câte o diploma de … inginer ! Asadar, inginerii n-au creier, n-au minte, sunt niste…saraci cu duhul ! Deci, pe lânga femeile blonde, politisti etc, a mai aparut o categorie de prosti, care trebuie stigmatizata prin bancuri, categoria… ingineri ! Asta înseamna, domnule redactor sef, pentru “Ziarul”, ca …spune lucrurilor pe nume ?
Este cea mare grosolonie, cea mai grava si abjecta insulta la adresa inginerilor, care a vazut lumina tiparului, si pe care mi-a fost dat s-o aflu ( poate o dati la Guiness Book ! ). Ea întrece cu mult grosolonia “ vedetei “ TV, Andrei Gheorghe, care a afirmat public ca inginerii …nu sunt intelectuali.
Cel ce a compus “ bancul “ nu este, desigur, inginer, deoarece, contrar bancului, pentru aceasta trebuie sa ai, nu orice fel de creier, ci unul înzestrat de mama natura cu posibilitatea de a pricepe si a acumula multe cunostinte de matematica si tehnico-stiintifice. Immanuel Kant a afirmat ca “ avem atâta stiinta adevarata, câta matematica încape în ea !”. Având posibilitatile intelectuale, precum si “ chemarea “ necesara, unii oameni au muncit, totusi, foarte mult cu capul, pentru a deveni ingineri. Este evident , deci, ca nu toti oamenii pot deveni ingineri, nu pot lucra în domeniul creatiei tehnico- stiintifice de bunuri materiale pentru întreaga omenire, ci poate numai în cea de creatie a unor… bancuri imbecile.
Domnule redactor sef “ mingia “ este acum în terenul dumneavoastra…Pentru a rezolva pe cale amiabila problema pe care singur si “ nesilit de nimeni “ v-ati creat-o, iata ce va propun:
1- În termen de maximum 2 saptamâni de la primirea acestui E-mail, sa publicati pe prima pagina a “Ziarului “ articolul meu, pe care vi-l anexez, intitulat “Inginerii-apostoli moderni ai cetatii “. Nu ma priveste ca ziarul dumneavoastra este un tabloid cu poze, descurcati-va ! Nu admit sa fie cenzurat, nu se va modifica nici un cuvânt, nici un semn de punctuatie ( tot ce va trimit în scris exista, bineînteles, în HD-ul PC-ului meu). Drepturile de autor ( pe care eu, în locul dumneavoastra, le-asi retine din salariul autorului “ bancului “…asa, ca un…” contrabanc “ ) rog sa-mi fie trimise la domiciliu.
2- În acelasi ziar, sa se publice si o nota, chenarizata, a redactiei cu scuzele de rigoare fata de inginerii României ( ce bine ca n-ati dat “bancul” si la export !).
Atât ! Apreciez ca nu este mult pentru ajutorul pe care vi-l dau în completarea educatiei colaboratorilor dumneavoastra !
Desigur ca aveti libertatea sa nu fiti de acord cu propunerile mele. În acest caz, fara s-o considerati o amenintare, ci numai o simpla informare, pe ziua de 10 martie 2005, ma voi adresa Institutiei Avocatului Poporului. Ma voi adresa în nume propriu, dar as putea sa stârnesc tot AGIR-ul la o actiune similara. Nu stiu daca dumneavoastra ati mai avut de a face cu…Avocatul Poporului ! Pentru insulta publica grava, mojicie si calomnie, terfelirea publica nemeritata a nobilei meserii de inginer, daunele care le pretind vor fi de minimum 2 miliarde lei actuali, respectiv mai putin, când vor deveni…grei !
Sa nu luati cele ce va scriu drept o gluma, o…sperietoare. Nu obijnuiesc sa glumesc în acest fel, am timp suficient, stiu ce am de facut ! Dumneavoastra aveti, în ce va priveste, un avocat bun, timp, bani si…nervi ?

Sa auzim numai de bine !

PS: Am incercat, dar inutil, sa ”starnesc” AGIR-ul. Acesta n-a miscat un deget, iar daca la mojicia lui Andrei Gheorghe mi- a publicat un articol-replica, acum nu mi l-a publicat ! Se poate trage concluzia ca, poate, AGIR si ZIARUL s-au....inteles?



Un comentariu:

ELECTRONICA 1956 spunea...

De acord in general cu punctul de vedere exprimat aici. Nu este primul caz in care cultura / inteligenta / alte calitati intelectuale ale inginerilor sunt desconsiderate sau chiar luate in derâdere. Dar sa nu uitam ca deseori cei care fac bancuri la adresa inginerilor exprima de fapt propria lor neputinta sau incapacitate. Sa luam exemplul acestui blog: nu datorita inginerilor avem acum posibilitatea unei comunicari atat de simple, rapide si sigure intre noi? Cei care blameaza meritul inginerilor, nu isi dau seama cata pricepere, munca si "creier" au stat in spatele unor realizari pe care ei le folosesc in viata de toate zilele! Iar, in acelasi timp, ei nu sunt capabili nici macar sa invete corecta utilizare a unor scule (calculator etc.) create de ingineri.

Dar este inutila revolta inginerului, pus in asemenea situatii. El ar putea sa se simta chiar magulit ca este obiectul unor glume sau ironii. Sa nu uitam ca multe bancuri despre evrei scoteau in evidenta tocmai calitatile acestora sau - mai mult - erau fabricate chiar de evrei, pentru a-si face "reclama"...

Aurel Millea