marți, 9 decembrie 2008

DE CE , PREAFERICITE ?

(Scrisoare deschisa)


· Ministrul Sarbu a fost pedepsit de Dumnezeu in zilele Craciunului, prin impuscarea (din imprudenta) cu o arma ca si cea ce-o avea in mana si cu care, la vanatoare fiind, incerca sa ia viata unor fiinte negraitoare si nevinovate lasate de Dumnezeu pe Pamant. Dar Sarbu nu vaneaza, nu are acest obicei barbar, numai de cand e ministru, ci de zeci de ani, de pe vremea cand era popa De ce Preafericite, impreuna cu BOR-ul, al carei sef esti, nu statornicesti, ca printre “servitutile” clericale, sa figureze si aceea ca preotii nu au voie sa ia viata nici unei fiinte, nici prin taiere, nici prin impuscare ( oare Creanga n-a fost raspopit si pentru ca a tras cu pusca dupa niste ciori ?) si nici sa taie un pom. Viata a fost din intotdeauna creatia lui Dumnezeu, si nici unui om muritor, fie el si preot, nu-i e ingaduit sa o curme, ci tot numai lui Dumnezeu. Clerul crestin ortodox trebuie sa creada in asta cu sinceritate si s-o respecte.
· De ce, Preafericite, cu o alta ocazie, ai permis sa mai ramana in randul Clerului, unui preot care a ucis (din imprudenta, dar a luat viata unui om ) un semen de-al nostru, intr-un accident de circulatie, pe cand conducea camionul personal cu marfa pentru firma personala ? Asta mai era popa, sau devenise diavol?
· Eu stiu, Preafericite, ca religia mea crestin-ortodoxa nu proclama moartea pacatosului (necum a nepacatosului), ci indreptarea acestuia pe calea credintei. Religia noastra este mai toleranta si mai umana decat altele, precum cea mozaica sau islamica, de exemplu, care sunt mai dure, mai intolerante, mai fanatice si, deci, mai aproape de practicarea jertfei supreme. Daca este asa, de ce ai permis Preafericite (caci neinterventia permisie tacita inseamna ) ca niste asa zisi crestini romani sa asasineze, in urma unui simulacru de proces, pe doi vestiti “pacatosi” si atei ai Romaniei, chiar in ziua intaia a Sfantului Craciun, zi de aniversare a nasterii Mantuitorului ? Teribila revenire printre tarile crestine si-a facut Romania prin aceasta crima, savarsita in zi de sarbatoare religioasa! Nu puteau fi omorati, daca o meritau, mai tarziu, dupa o dreapta judecata ? Desigur ca da, dar nu au vrut-o anticristii! Dar ce invoiala ai avut, Preafericite, cu anticristii? Ai avut de a le “plati” condamnatilor pentru oarece umiliri si emotii suferite cand ai fost numit Patriarh al Romaniei, sau in timpul evenimentelor de la Timisoara, pe care te-ai grabit sa le “aprobi” Daca n-ai bagat de seama ca Tara si Romanii sunt loviti de un blestem, in urma acestei crime, inseamna ca nu “vezi” bine !
· De ce admiti, Preafericite, neavand nici o parere contrara, ca in curtea unei biserici ortodoxe din Bucuresti, in care exista o statuie bust a ctitorului acesteia, Maresalul Ion Antonescu, fost conducator al Statului Roman in vremuri de restriste, bun crestin ortodox si mare patriot, memoria acestuia sa fie intinata prin acoperirea in batjocura a bustului cu diverse table, cartoane si carpe? Curtea unei biserici este proprietatea “Echidistantei BOR”, sau maidan de infruntari politice fara niciun Dumnezeu? Ordinul Puhavului Masliniu si Iuda, dat pe placul unor evrei profitori, de a fi batjocorit un Erou National, prin incercari de a-l scoate din memoria Poporului Roman, nu te-a miscat? Ce fel de consilieri ai, Preafericite? Nu ti-au amintit de blestemul eminescian…”Cine a indragit strainii…”? Nu poti sa ai o parere personala pentru ca ai supara palatele Cotroceni si Victoria ?
· Preafericite, ai bagat cumva de seama ca marii profitori ai “revolutiei” din 89 au fost, pe langa hotii de tot felul, si…popii ? De ce dai voie popilor sa jecmaneasca enoriasii parohiilor incredintate spre “pastorire”, de ce le dai voie sa faca comert (deci, specula) ? Prin “activitatea” lor, unii popi isi alunga enoriasii in mrejele diverselor secte religioase !
· De ce, Preafericite, nu iei, impreuna cu BOR,o atitudine mai intransigenta impotriva vrajitoriei, fenomen care a proliferat foarte mult, aproape necontrolat, dupa decembrie 89, “afundand” Romania la nivel de Ev Mediu, din acest punct de vedere. Vrajitoria incearca, si cate odata reuseste, sa se substituie bisericii. De 14 ani tot apar in ziare (lacome de bani) anunturi-reclama, in care tiganci supraponderale, de regula, semianalfabete si agramate, dar cu un crucifix in mana (de unde l-or fi procurat?), se lauda ca vindeca si ajuta oamenii, mai mult de cat o pot face preotii si medicii! Profitand de toleranta oficiala si de existenta, inca, a multor prosti si naivi, dar cu …bani, vrajitoarele si-au creeat, prin escrocheriile practicate, averi fabuloase mobile si imobile: autoturisme de lux, castele cu turnulete de-a-dreptul diavolesti, diverse bijuterii , inele, pe care le pun in toate cele 10 degete etc. Daca a existat o reactie a CNA, care a interzis aparitia vrajitoarelor la TV, replica BOR este mult prea palida, Preafericite! Ori te temi ca vei supara pe unii suspusi care-i iubesc pe tigani? Nu spun ca aceste vrajitoare ale Mileniului 3 (!) sa fie arse pe rug, dar de ce preotii, in predicile duminicale, nu combat, cu taria cartilor bisericesti si a argumentelor, vrajitoria? De ce nu se pretinde ziarelor sa nu mai tipareasca fotografii de vrajitoare cu crucifixul in mana (in timp ce un decedat crestin, cu anuntul mortuar alaturi, nu are semnul crucii la cap) ? De ce magazinele bisericesti vand crucifixe, carti si alte obiecte de cult ortodox, tigancilor ? De ce , Preafericite, de ce ?
· Preafericite, daca la varsta pe care o ai, nu esti senil, si mai ai frica de Dumnezeu, pleaca si ne lasa altui “pastor” mai tanar si mai demn, cu mai multa judecata ! Lasa-ne in pace si cu “Catedrala Mantuirii Neamului”, care o gandesti ca pe o adevarata piramida in care ai vrea, de fapt, sa fii ingropat! Avem construite destule catedrale in Tara, Iar cea Suprema, a Neamului Romanesc, o avem de mult construita in inimile noastre, asa ca…du-te ! Renunta la “pastorit” si retrage-te la o manastire unde sa te rogi lui Dumnezeu, fara a mai primi un milion de lei pe zi, si poate te va ierta.
Dumnezeu sa te ierte !

31.12 2003


Niciun comentariu: